Selecteer een pagina

Op dinsdag 19 maart,17.30 uur, komt niemand minder dan Allard Kalff, voormalig Formule autocoureur en hét gezicht van RTL GP een presentatie geven in het Financieel Café en natuurlijk ook een rondje rijden in onze Mach1 ProMotion simulator. Ben jij er bij?

Allard Kalff en F1

Allard Kalff is voormalig autocoureur en sinds de jaren negentig Formule 1-commentator. Destijds deed hij met Olav Mol verslag van de Formule 1 en RTL Grand Prix. Tevens is hij presentator (geweest) van de tv programma’s ’n Gevaar op de weg, Gevaar op het water en RTL Autowereld.

Allard is geboren in Beverwijk. Op een relatief late leeftijd van achttien jaar begon hij met rijden. Destijds was hij naar eigen zeggen ‘stronteigenwijs’. Hierdoor maakte hij fouten die anderen al op een jongere leeftijd hadden gemaakt. Hij ging altijd rechts waar anderen hem vertelde links te gaan. In 1982 begon hij zijn professionele carrière als autocoureur in de Formule Ford Euroseries. Tevens racete hij in de Nederlandse Formule Ford en de Formule Opel Lotus, waar hij in 1989 naar verhuisde. Na deze avonturen is hij overgestapt naar de Formule 3. In 1998 kwam Allard uit in het toenmalige DTCC, waar hij reed voor Dutch Carisma Racing. Hij pakte dat jaar een overwinning en stond vier keer op het podium, waarna hij uiteindelijk derde werd in het kampioenschap. In 1999 pakte hij twee overwinningen en eindigde hij wederom als derde. Daarnaast werd hij in 2005 kampioen van de Clio Cup.

Volg RTL GP

Op de hoogte zijn van alle ins en outs van de Formule 1? Volg Allard dan via RTL GP op Youtube.