Selecteer een pagina

Vandaag het trieste nieuws dat Niki Lauda is overleden. Met Mach1 hadden we een paar dagen terug net een vlog gemaakt over het rijden met Niki’s Formule 1 auto uit ‘75. Natuurlijk op Zandvoort want Lauda is de laatste winnaar van de Nederlandse Grand Prix.

Video: Met 45 jaar oude F1 auto op Zandvoort


Robbert probeert een snelle ronde te rijden met Ferrari, maar heeft moeite om dit 45 jaar oude kanon niet steeds in de grindbak te parkeren. De 312t is de Ferrari waarmee Lauda zijn eerste wereldtitel binnensleept en Ferrari tevens het constructeurs kampioenschap wint.

Voor echte racers


We wilden deze video toch met jullie delen, mede om aan te geven dat racen met deze oude auto’s echte stuurmanskunsten en moed vereisten en natuurlijk als eerbetoon aan Lauda, een held uit de motorsport.

Racen in de Formule 1 was toen echt gevaarlijk. Een jaar later, na zijn 1e wereldtitel had Lauda zijn bijna fatale crash waarbij hij bijna levend verbrandde. De auto was net een stukje beter als deze en Lauda ging comfortabel aan de leiding in het kampioenschap. Tijdens de Grand Prix van Duitsland begaf zijn achterwielophanging het en crashte Lauda zwaar. Het tekende hem voor de rest van zijn leven. Met zijn doorzettingsvermogen lukte het Lauda alsnog om 2x wereldkampioen te worden.

Gisteren overleed Lauda op 70 jarige leeftijd na een lastige revalidatie van een longtransplantatie.